Kvan og radisser

2010
04.28

Med den slags vejr vi har for tiden er det meget meget svært at huske hvorfor det er man skal gå på arbejde. Heldigvis tillod dagen i dag en tur i planteskolen og forbi den lokale byggegenbrug – det giver straks anledning til heftig bygning af luftkasteller om alt det fede man kunne bygge med de der fantastiske runde vinduer og det gamle bygningstømmer der bare ser så lækkert ud… Desværre kræver den slags jo at man faktisk kan bygge og det kan jeg ikke – ikke i den virkelige verden ihvertfald. Det betyder dog ikke at byturen var spildt, ud over et par hyggelige timers skamløs osen i planteskolen fik jeg en hvid ribs og en kvan med hjem – begge dele er planter jeg har ønsket mig længe og som nu står i haven og venter på at komme i jorden på fredag. Kvanen ligner en kraftig skvalderkål så den kommer nok ikke til at føle sig alt for uden for nede i det våde hjørne sammen med den genopstandne løvstikke, havesyren, anemonerne og de visne vintergækker. Jeg tænker på det som et afslappet og rummeligt miljø hvor den nok skal komme til at føle sig tryg.

I køkkenhaven er den allerførste afgrøde kommet op; ganske vist er der ingen af os der rigtig gider at æde radisserne men det er så hyggeligt at de kommer så man kan se at der sker noget. Både radisserne og de andre såede ting har fået vand i dag, på den hårde måde (vandkande) fordi haveslangen ikke rigtig kan med vandhanen – det er noget jeg overvejer at gøre noget ved på et tidspunkt – og det vil nok være smart at gøre det inden tomaterne flytter fra børnehaven i vindueskarmen… Vindueskarmen har for tiden en rigtig dårlig normering og det bliver kun værre. Pragstnerlerne (dem uden de væmmelige alkaloider) er begyndt at spire og da jeg i min entusiasme over at have købt en meget stor pose lathyrusfrø fik sat alt for mange i blød, var jeg nødt til at så dem også – ellers går de jo til uden nogensinde at have fået en chance i livet. Frøene bor i 4 etager men det går jo ikke når de forhåbentlig begynder at spire.

Share

Tags: , , , , , ,

Your Reply