Så flyttede tomaterne hjemmefra

2010
06.02

That’s it – smertetærskelen er nået, stuevinduet har ikke kunnet åbnes i ugevis og de meterhøje trådtynde tomat- og tomatilloplanter er begyndt at blomstre. Derfor er nogen af dem flyttet hjemmefra idag.

Vejrudsigten lovede skyet mildt vejr uden megen blæst hvilket er det perfekte udplantningsvejr. Derfor blev de 9 værste lømler pakket i ladcyklen og kørt til deres nye hjem i køkkenhaven. Glad og fro gik jeg igang med at grave plantehuller i beddet med salat der har fælles vand- og gødningsbehov med tomater – og så skulle solen selvfølgelig begynde at skinne fra en mere og mere skyfri himmel. Dejligt med en rigtig sommerdag men øv for tomaterne der garntrisse ligner kogt spinat mere end tomater på nuværende tidspunkt. Heldigvis er tomater livskraftige så jeg håber de kommer igennem krisen – og varmen er jo godt for så meget andet, som man måske fornemmer på billedet herunder. Hvis man skulle være i tvivl viser billedet det nedre staudebed der ligenu strutter af pileurt, knopurt (som findes overalt!), akelejer – desværre allesammen i farveskalaen laks-hud, margueritter, og ikke mindst den krybende fredsløses oprette storebror der har helt samme livskraft og som fører en meget ekspansiv politik i mine bede. På trods af alt det synes jeg faktisk at det er rigtigt pænt.

Share

Tags: , , ,

3 Responses to “Så flyttede tomaterne hjemmefra”

 1. mor siger:

  Lidt ligesom unge, der bliver boende hjemme lidt for længe – og her sigter jeg ikke til mine egne! Men alligevel kerer de efterladte forældre sig vel om deres afkom, så vi hjælper med at krydse fingre for tomaterne.
  Dit staudebed er nydeligt. Der er i hvert fald forholdsvis væsentlig flere dyrkede planter på området end på et tilsvarende i min have. Der er nemlig næsten kun skvalderkål i den efterhånden.

 2. Kia siger:

  Skal prøve at huske at gemme mine akkelejefrø til dig – de er flot mørkelilla (blomsten – ikke frøene).

 3. Pomona siger:

  Det lyder godt, kom gerne forbi med dem?

Your Reply