Biernes Atlantis

2010
06.07

I dag er en lidt trist dag i haven; De nuttede små jordbier der havde slået sig ned to steder i det nederste bed har mistet deres hjem og sikkert også livet. Det ellers så veltimede regnvejr har endnu engang skabt en lille indsø med syreplanter og undervandskartofler (for slet ikke at tale om nysåede rødbeder, bladbeder, portulak og andet godt). Både bierne under rabarberne og dem i stien har blankt vand over indflyvningshullerne og deres små bisamfund er på den måde ophørt med at eksistere. Jeg gjorde mig ellers meget umage med ikke at forstyrre dem da jeg såede bedet til i lørdags og bierne tacklede det helt cool at jeg hoppede omkring, de summede lidt bekymrede rundt men faldt hurtigt til ro igen… Nu er de altså væk, jeg ved ikke om der er håb om at vi får nye bier der slår sig ned, men jeg vil bestemt forsøge at etablere et mere sikkert bosted som et stående tilbud hvis en lille forsinket humledronning skulle komme forbi – ellers må man vel, som med så meget i haven, sætte sin lid til næste år hvor alting vil være meget bedre/mere checket/større/vokse bedre/og nu altså have tonsvis af gode sikre steder til jordbier. Det lover jeg, og så håber jeg ikke at endnu et hjørne af haven skal hjemsøges af små vrede ånder…

Jeg havde endda sået duftreseda til dem for det er en plante bier holder af.

Share

Tags: ,

One Response to “Biernes Atlantis”

  1. mor siger:

    Det var en meget sørgelig historie. Men det er også fakta, at jordbier skal have et garanteret tørt sted at bo. Det må kunne lade sig gøre at arrangere, og det er rigtigt, de er fredelige. Jeg har flere gange haft en siddende på hånden.
    I forbindelse med historien kom jeg i tanker om billedet på denne blog http://www.metteshave.dk/2010/05/06/et-hotel-til-havens-insekter/ – det må nødvendigvis være noget for din have

Your Reply