Mon foråret findes hvis man bare tror nok på det?

2011
01.26

Jeg gik i dag og mens solen skinnede så jeg kunne mærke varmen på mine sorte strømpebukseben, kom jeg til at tænke på om vi mon hvert år får foråret til at komme ved en kollektiv troshandling? Jeg mener; for to uger siden var jeg næsten helt sikker på at det aldrig vil blive forår igen og at fimbulvinteren var en kedelig realitet. For en uge siden begyndte tvivlen så småt at gnave i kanten af den overbevisning, ikke mindst fordi jeg så to forelskede duer på en lygtepæl. Det var altså, kan man sige, duernes tro på at det bliver forår der gjorde at jeg måske også kom til at tro lidt mere på det. Og i dag skinnede solen helt varmt på mig… Man kan sige at jeg er gået fra at være forårs-ateist til at være forårsagnostiker. Som forårsagnostiker må jeg notere mig at det ganske vist var dejligt solskin men også at ladcyklens våde kaleche blev stiv af frost på under ti minutter efter at den var kommet ud af garagen og at bremserne frøs fast så Ægyptologen måtte bære den hjem. Jeg håber på en vækkelse så jeg kan blive genfødt forårstroende men der må mere til før jeg forkaster den virkelighed mine sanser viser mig og foretager et trosspring ud i ren forårsdyrkelse.

Share

Tags: , ,

One Response to “Mon foråret findes hvis man bare tror nok på det?”

  1. mor siger:

    Jeg er sikker på, at foråret er der, uanset om man tror på det eller ej. Men jeg er noget usikker på, om det gider komme, hvis man ikke helt tror på, at det vil komme – hvis du forstår, hvad jeg mener. Jeg er lidt bange for, at det måske kan blive fornærmet :-) . Derfor tror jeg fuldt og fast på, at det nok skal komme – bare for en sikkerheds skyld. Og det må såmænd godt skynde sig lidt

Your Reply