Hvad alle piger drømmer om!

2014
03.06

Så er det gjort – jeg har talt med en mand om et hus og han har lovet at sende et i uge 19…. ! Og så er det vidst også lagt fast hvad vi skal lave i sommerferien. Det er meget meget vildt for mig at tænke på at vi skal bygge vores helt eget hus med kakkelovn og alt muligt i. Jeg har sådan set også tænkt på det non-stop siden det gik op for mig at vi måske kunne få det til at ske. Ægyptologen har velvilligt indvilliget i at stå for samlingen af husbyggesættet og flere af vores slægtninge og venner har uforsigtigt tilbudt deres hjælp. Det bliver bare ubærligt spændende at se det udfolde sig fra nu af og indtil jeg forhåbentlig kan tænde op en halvkold efterårsmorgen inden jeg vækker ungerne der sover på deres værelser og hemsen, jeg vækker dem med kakao for det er jo en drøm.

En sjov (sjov i betydningen “undskyld er det ikke det I lever af?”) oplevelse i øvrigt at forsøge at få kontakt med en bank når man godt vil låne 120.000 – det gider de faktisk ikke tale om, vi flyver simpelthen under bankens radar. Nå heldigvis lykkedes det jo altså og jeg har bestilt 1 stk Nynorm Eskildsø træhytte med det hele hos den meget rare Nynormmand. Dvs væggene bliver altså ikke isolerede i denne omgang men taget gør. Vand og strøm kommer også til at vente – det bliver sjovt at forsøge at forklare det til de andre i haveforeningen der nok allerede synes at vi er ..spøjse? Vi vil skam også have begge dele men det med strømmen er dyrt og jeg har fundet ud af (efter kun få tusind timers googling) at det nok er billigere at installere et lille solcelleanlæg på et tidspunkt. Vandet kræver egentlig bare at vi graver en rende i hele havens længde til at lægge nye vandrør i, og selvfølgelig også lige graver en faskine, men da vi jo stadig ikke har en gravko er det heller ikke nogen lille arbejdsopgave. I det hele taget forsøger jeg at dele tingene op så meget som muligt så vi både arbejdsmæssigt og økonomisk ikke kommer ud på dybt vand. Det er kyllingestyle men efter alt det der med tvillingerne og phd’en forsøger vi på at passe lidt på os selv. Ellers tænker jeg meget på træbeskyttelse, om det nu skal være gammeldags kemi som i tjæremaling der giver et skibsduftende og let klistret hus, eller om det skal være moderne kemi der også dufter dejligt (!) og som bliver helt tørt at røre ved. Og så er der naturligvis slotsgruset som er en særlig blanding af ler og sten i forskellige størrelser som slots- og ejendomsstyrelsen har udviklet og som har den store fordel at den ikke kræver noget underlag, vi får jo brug for at etablere en belægning rund om huset og fliser er besværlige og dyre, derfor er slotsgruset genialt. Slotsgrus er hvad alle piger drømmer om.

Share

Tags:

Your Reply