Så simpelt, så grønt og så godt

2011
01.02

Jeg faldt lige over dether billede og det fik mig til at længes helt forfærdeligt efter sommer. Det er godtnok taget i begyndelsen af november for persillepestoen på billedet er lavet af al den persille jeg høstede lige inden den første frost. Men tanken om smagen af pesto lavet af ristede solsikkekerne, pecorino, god olivenolie og så al den gode persille kan virkeligt få sanserne (og ikke mindst maven) til at længes efter duften og smagen af frisk grønt. Brødet skal selvfølgelig også være godt men det kan man heldigvis også få om vinteren. Faktisk kan jeg godt mærke at melet sidst på sommeren, før den nye høst begynder at blive malet, er lidt kedeligt i smagen hvorimod det jeg bager af nu er rigtig lækkert.

Pesto:

  1. 1) Så meget krydderurt man kan få fingre i f.eks basilikum, persille, plukselleri, citronmelisse (som faktisk dur til pesto!) eller hvad man nu har. Til foråret skal jeg helt sikkert også forsøge mig med skvalderkål

2) Noget parmesan eller pecorino

3) Nogen, gerne ristede, kerner eller nødder (hasselnødder, solsikkekerne, mandler, what have you)

4) God olivenolie

Hak, smadr eller mortr det hele sammen og smag til med salt og evt peber og citronsaft. Kan gemmes i køleskabet indtil det får pels men det er sjældent et problem

Share

Your Reply