Syltning uden for sæsonen

2011
04.23

 Det varer lidt endnu før syltesæsonen rigtigt starter, især hvis man tilhører den rabarberfattige del af befolkningen. Jeg fik dog alligevel levet min syltetrang ud i hele to forskellige varianter:

Det røde syltetøj til venstre er en blanding af friske spæde rabarber og frosne jordbær, jordbærrene er kun med som fyld fordi der kun var en lille smule rabarber. Jeg lod de frosne jordbær koge noget ud sammen med sukkeret inden jeg puttede de ret tynde skiver rabarber i, det er dem der er stjernen så syltetøjet skulle være færdigt så snart de var møre.

Det gule syltetøj er lavet af pressede citroner og to pink grapefrugter som er kommet i kassen fra årstiderne. Jeg kan egentlig rigtig godt lide grape men der var ikke noget der tydede på at jeg ville få disse to spist inden for en overskuelig tid så de blev skåret i små tern (med skal natürlich) sammen med nogen citroner jeg havde presset saften af til noget andet. Den vejede frugt overhældes med ligeså meget kogende vand og står en dags tid og trækker. Så skal det koges – der står 40 min i Tørsleffs men min kogte et par timer uden at lide nød. Derefter tilsættes ligså meget sukker som frugten vejede og det koger yderligere noget tid… gerne en halv time eller mere så skallerne bliver smukt gennemsigtige. Man kan konservere med atamon hvis der er mere end der skal spises med det samme. Det bliver superbittert og meget lækkert hvis man holder af den bitre citrussmag.

Share

Your Reply